do 27 april 2017

Muziek

Support act Dire Straits Experience singer-songwriter SOLOF

Singer-songwriter SOLOF komt uit Zeeland. Zijn liedjes gaan over reizen, de liefde en allerlei maatschappelijke thema’s. Olof Sinke de man achter SOLOF bracht in december 2016 zijn laatste single “In the lowlands” uit. In dit liedje zingt SOLOF een duet met de finalist van The Voice of Holland: Isabel Provoost.

SOLOF promoot in zijn single “Take your time” het echte samenzijn van mensen in tegenstelling tot het oppervlakkige contact via social media. Hij doet daarom naast grote concerten met zijn band ook graag optredens op straat en in de woonkamer. Dit leidde in het voorjaar van 2016 tot zijn “Home Sweet Home Tour”, waarin hij 15 huiskamers door heel Nederland bezocht.

In oktober 2015 stond SOLOF met zijn band 4 keer in het voorprogramma van internationale artiest Kim Wilde tijdens haar Nederlandse tour. Ook heeft hij in november 2015 het voorprogramma mogen verzorgen van Kenny B. Op uitnodiging van Bløf mocht SOLOF 2015 afsluiten door 20 huiskamerconcerten te verzorgen op het festival Back @ sea.

In 2016 is SOLOF de winnaar geworden van de Beste Kampvuurmuzikant van Zeeland. Ook heeft hij in dat jaar een tweede plek behaald in de finale van de Beste Singer-Songwriter van Zeeland. In mei 2016 mocht SOLOF de titelsong schrijven voor de internationale reisgids “I love the seaside”. Dit liedje werd vervolgens een ware hit op de Zeeuwse radio en tv en zal tevens verschijnen op zijn in juni te verwachten nieuwe album.
 

Voor meer info over SOLOF, zie zijn website www.solof.nl