vr 20 april 2018

Muziek

Rend Collective komt naar de Basiliek!

Op woensdag 19 september staat de christelijke worship- en folkrock-band uit Noord-Ierland op ons podium. Ze toeren door Europa met hun nieuwe cd ‘Good News’. Rend Collective weet Ierse folk te combineren met verfrissende aanbiddingsmuziek en één boodschap loopt daarbij telkens als rode draad door de liedjes: het goede nieuws van het evangelie is het vieren waard! 

"Te midden van zoveel verschrikkelijk slecht nieuws, willen we niet alleen maar goed nieuws zingen, maar het voorbeeld van Jezus volgen en feitelijk goed nieuws zijn voor verwonden mensen die lijden", zegt bandlid Gareth Gilkeson. Het nieuwe album zit vol aanbiddingsliederen die de diepten van genade en de kracht van verzoening in redding verkennen.

Het concert is een mooie belevenis vol met de karakteristieke humor van de band en de buitenissige instrumenten die ze gebruiken. Tijdens het optreden zullen nieuwe nummer te horen zijn, maar natuurlijk ook de inmiddels bekende liedjes zoals ‘My Lighthouse’, ‘Build Your Kingdom Here’ en ‘Joy Of The Lord’.