za 4 maart 2017

Muziek

Gospel Celebration brengt unieke blackgospel ervaring

'Gospel Celebration' brengt unieke blackgospel ervaring met Nederlands toptalent en projectkoor

Blackgospel muziek laat zich met weinig vergelijken. De passie, het plezier, de geloofsbeleving: alles voel je tot in de tenen bij dit genre. Die beleving brengt de Gospel Celebration op 18 maart 2017 dichterbij dan ooit. Diverse Nederlandse artiesten brengen dan, samen met een groot projectkoor, een unieke blackgospel beleving in De Basiliek in Veenendaal. 

Je hoeft geen kenner te zijn van blackgospel artiesten om te genieten van de muziek. Dat bewees het ongekende succes van films als ‘Sister Act’ en ‘The Preacher’s Wife’ al. Blackgospel muziek is meer dan een passend gedreven geluid bij de blijde boodschap. De beleving in de muziek is uniek en zorgt vooral bij live optredens voor een unieke ervaring. De Gospel Celebration brengt blackgospel toptalent bij elkaar, en dat betekent dat zo’n swingend feest gegarandeerd is! 

Bezoekers van de Gospel Celebration krijgen moderne blackgospel songs te horen zoals hits van Kirk Franklin, John P. Kee en Dorinda Clark, maar ook traditionele liederen. Welk repertoire er ook klinkt op 18 maart: het zal swingen, meeklappen, dansen en gewoon genieten zijn van artiesten als zangeres Joany Muskiet, soliste Tabasum Westra, ‘preacher’ & zanger Aleco Doeves en Pat Winterdal met band. Een projectkoor, met zangers uit verschillende delen van Nederland, maakt de belevenis helemaal ‘af’. Het geheel staat onder leiding van dirigent Clifton Grep.

De organisatie van de Gospel Celebration is in handen van BlackGospel Experience (BGE). Het heeft als doel de ‘black american gospel muziek’ in Nederland nog meer op de kaart te zetten. Ook buiten kerkmuren blijk er al jaren grote vraag naar, passie voor en interesse in deze swingende muziekstijl uit Amerika te zijn. Het is een genre dat bemoedigt, verbindt, versterkt en inspireert; zowel de luisteraars als zangers zelf; gelovigen en niet-gelovigen samen. BlackGospel Experience is een christelijke onderneming met een interkerkelijk team dat zich inzet voor enerverende black american gospel ervaringen voor iedereen, zowel binnen als buiten christelijke kringen, van welke cultuur dan ook. Het doet dit door middel van koorprojecten, workshops, optredens, video-registraties en meer. 

Gospel Celebration
18 maart 2017
De Basiliek, Veenendaal
Aanvang 20:00 uur