ma 20 februari 2017

Zakelijk

Info Support Game Battle in de Basiliek daverend succes

Bepakt en bezakt, met beeldschermen, apparatuur en zelfs een eigen bureaustoel kwamen vrijdag 17 februari ruim 150 jongeren enthousiast de Basiliek binnen voor de unieke, 24-uurs LANparty tijdens de Info Support Game Battle.

Presentator Teun Aarden opende samen met wethouder Marco Verloop en robot Pepper dit evenement, dat de jongeren attent moest maken op de opleidingen en carrièremogelijkheden in de ICT.

De Info Support Game Battle is een initiatief van Promotie Veenendaal. Manager Rineke Sloetjes: ‘Dat het zo’n succes is geworden is te danken aan de hechte samenwerking met zowel de ICT-bedrijven uit Veenendaal en omgeving als met het onderwijs. Iedereen heeft ook technisch gezien alles uit de kast getrokken, bijvoorbeeld op het New Technology plein waar bezoekers konden kennismaken met de Holo-lens en Robot Pepper en los konden gaan op de racesimulator en de Xboxen.’ De meesten van de leerlingen van het Rembrandt College, CSV, Ichthus College en het CLV hielden het ook echt 24 uur vol om met elkaar te battelen, waarbij er zo nu en dan een pauze was voor bijvoorbeeld een work-out op de muziek van een Brassband. Ook de workshops over cybercrime, het maken van een game en het bouwen van een internetservice en netwerk werden goed bezocht.

Sloetjes: ‘Mede dankzij Project-Lan die de LAN-party organisatorisch in goede banen leidde, kijken we terug op een geweldig geslaagde Info Support Game Battle. Alles klopte: van het eten tot en met de beveiliging en we hebben van zowel deelnemers, ouders en partners alleen maar positieve reacties gehad.’ Als winnaar kwam na 24 uur het Rembrandt College uit de bus. Voor de organisatie lijkt de doelstelling bereikt: jongeren enthousiast maken voor ICT. Niets lijkt dan ook in de weg te staan van een nieuwe traditie in ICT-stad Veenendaal.