Over de Basiliek

Wie zijn wij en waarom heten we De Basiliek?

ba•si•liek (de; v; meervoud: basilieken)

Het Nederlandse woord basiliek is afgeleid van het Latijnse basilica, dat weer is afgeleid van het Griekse woord Βασιλική (basilikè, "koninklijk gebouw”).
Een basiliek is een bouwvorm uit de klassieke oudheid. Nog voordat kerkgebouwen de eretitel ‘Basiliek’ kregen, was, in de tijd van de Romeinse keizers, een basiliek (basilica) een gebouw met een rechthoekige vorm, gelegen aan het forum (centrale marktplein) van een Romeinse stad.
Basiliek en forum hadden een belangrijke gemeenschapsfunctie. Ze vormden een plek waar men elkaar ontmoette, waar werd rechtgesproken en gehandeld.

Deze gemeenschapsfunctie hopen wij ook tot uiting te kunnen brengen in De Basiliek in Veenendaal. De Basiliek kan door het multifunctionele karakter van het gebouw een breed scala aan organisaties een geschikt onderkomen bieden. Het plan ontstond door de behoefte een thuis te bieden aan de zondagse diensten van de Veenendaalse kerk Mozaiek0318. Van daaruit bleek veel meer mogelijk!

Zowel lokale als landelijke als internationale instanties, bedrijven en artiesten kunnen bij ons terecht als locatie voor evenementen en concerten. Daarnaast verhuren we diverse zalen en (vergader)ruimtes voor allerlei soorten bijeenkomsten van 5 tot ruim 1400 personen.
De locatie is ideaal gezien de ligging langs de A12, midden in Nederland, met ruim 600 gratis parkeerplaatsen in onze eigen parkeergarage. In samenwerking met onze vaste cateraar bieden wij onze huurders en gasten zo een zeer compleet pakket!

Wij hopen u te mogen ontmoeten als huurder en/of gast in onze moderne versie van een basiliek, met een grote en een kleine zaal, ons eigen Forum (een grote lounge op de tweede verdieping van het gebouw), de gezellige Taverne of één van de mooie vergaderruimtes, vernoemd naar beroemde Basilieken, ooit gelegen aan het oude Forum Romanum in Rome. Graag tot ziens!

Hartelijke groet,
Het team van de Basiliek

Ferry Gerritsen - Commercieel Directeur
Rianne en Harm Hardeman - Eigenaren
Gerard Koudijs - Verkoper / organisatie evenementen
Jacques van de Meent - Beheerder
Maaike Hardeman - Hoofd administratie
Ron Koudijs - Technisch/facilitiar medewerker
Wim Geurtsen - Facilitair Medewerker

Link naar onze cateringpartner:
cateringgroep.nl