Coronatoegangsbewijs

Wij zijn weer open! Op dit moment zijn er nog wel wat maatregelen van toepassing op de evenementen die bij ons plaatsvinden. De belangrijkste maatregelen vindt u hieronder. De overheid schrijft voor dat we werken met de CoronaCheck-app. Wij vragen bezoekers vanaf 13 jaar voorafgaand aan hun bezoek van onze locatie, een coronatoegangsbewijs te tonen via een QR-code in de CoronaCheck-app in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Een QR-code printen op papier is ook mogelijk. Ook de 1,5 meter afstandsregel wordt weer gehandhaafd en dient men bij verplaatsing een mondkapje te dragen. Daarnaast is een vaste zitplaats tijdens het evenement verplicht en is de eindtijd van een evenement op dit moment 22.00 uur. Wij hopen u weer te mogen verwelkomen in de Basiliek! 

Hoe werkt de CoronaCheck-app?
Met de CoronaCheck-app kunt u een coronatoegangsbewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. Download de CoronaCheck-app op uw telefoon en klik op QR-code maken. U krijgt dan drie opties: een QR-code van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs. Met dit coronabewijs én identiteitsbewijs op zak bent u klaar voor uw bezoek aan een evenement bij ons. Een uitgebreide uitleg over de CoronaCheck-app en het maken van uw QR-code vindt u hier.

Testen voor Toegang
Bent u niet (volledig) gevaccineerd dan dient u zich binnen 24 uur voor het evenement getest te hebben bij een officiële Testen voor Toegang-locatie. Zodra u uw negatieve testbewijs heeft, kunt u deze toevoegen aan de CoronaCheck-app. Klik hier voor meer informatie over Testen voor Toegang of het maken van een testafspraak.

Ik heb een geldig coronatoegangsbewijs, maar heb klachten of moet in quarantaine. Kan ik het evenement bezoeken?
Heeft u klachten als verkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid? Blijf dan thuis. Ook als u al (volledig) gevaccineerd bent. Betreft dit een concert georganiseerd door de Basiliek? Tot 12.00 uur op de dag van het evenement kunt u contact opnemen om uw kaarten terug te geven. U krijgt dan bij onze eigen concerten uw geld terug. Als dit concert door een andere partij is georganiseerd gelden de regels van de betreffende organisatie.

Ik heb geen smartphone. Hoe werkt het papieren coronatoegangsbewijs?
Als u geen smartphone heeft is het mogelijk een papieren coronatoegangsbewijs te maken. Op de website van de CoronaCheck-app kunt u met uw DigiD hier inloggen om een papieren bewijs te maken. Deze kunt u uitprinten en voorafgaand aan uw bezoek laten zien als bewijs van vaccinatie, herstel of test. Let op, het gele vaccinatieboekje is geen geldig coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen DigiD, smartphone of computer met printer? Dan kunt u in sommige gevallen een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Ik ga naar een (kinder)evenement met mijn kinderen. Moeten kinderen ook een coronatoegangsbewijs laten zien?
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien voorafgaand aan het evenement. Bezoekers van 13 jaar of ouder vragen wij om een vaccinatie-, herstel- of testbewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs te laten zien voordat zij de Basiliek betreden.

Heeft u nog geen antwoord gekregen op uw vraag? Op de website van de CoronaCheck-app vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over coronatoegangsbewijzen, testen voor toegang en de CoronaCheck-app.