za 7 december 2019 19:30

The Young Messiah 2019

Tom Parkers ‘The Young Messiah’ is geliefd in Nederland. Zoveel heeft de massale belangstelling de afgelopen zeven jaar voor de uitvoeringen hiervan met The Choir Company wel bewezen. Dit jaar trekken de projectkoren, met solisten en begeleid door band, weer door Nederland voor maar liefst tien concerten. Een groots slotconcert in Veenendaal brengt koorleden samen in een Mass Choir. Een mooie gelegenheid om ook een jubileum te vieren: dit jaar bestaat The Choir Company twintig jaar. 

Als het publiek minstens zo enthousiast is als de band, zangers en zangeressen op het podium dan weet je dat er iets bijzonders gebeurt. Tom Parkers moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium, ‘The Young Messiah’ mag je ook gerust bijzonder noemen. Een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Sinds 2012 brengt The Choir Company dit werk in drukbezochte tours. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal dankzij Tom Parkers bewerkingen zoals "Unto Us a Child is Born", "Every Valley", "I Know that My Redeemer Liveth" en het majestueuze "Hallelujah".

Dit jaar zijn er maar liefst tien concerten van ‘The Young Messiah’ en The Choir Company viert er een jubileum mee. Ze bestaat twintig jaar! De avonden zullen uit twee gedeelten bestaan. Er is een deel voor de pauze met bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke repertoire zoals ‘Journey’s End’, ‘Ouverture’, ‘The Ten Commandments’ en ‘Wings Of Gold’. Daarnaast worden wereldberoemde liederen en filmmuziek passend verwoven in dit deel. Na de pauze wordt ‘The Young Messiah’ uitgevoerd.