za 2 december 2017 19:30

The Young Messiah

Tom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk

Dit jaar een geheel vernieuwde eerste helft!

De ‘Young Messiah’ van Tom Parker is voor veel mensen in Nederland en daarbuiten een begrip. Want toen de Engelse componist met zijn moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium kwam, sloeg het concept hier duidelijk aan. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het verhaal van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding. Geniet van prachtige liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah" Het geheim van de ‘Young Messiah’? Het is zonder twijfel één van de meest aansprekende projecten die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht.

Het concert wordt ook dit jaar begeleid door de volledige band van The Choir Company aangevuld met Peter van Essen op viool en Cora Paulides op cello.

Bijzonder is dat de eerste helft van het programma dit jaar geheel vernieuwd is. Natuurlijk presenteren we een selectie van de mooiste Tom Parker arrangementen waarbij "Stay with me 'till the Morning", "In the Valley" en "The Linden Tree" niet zullen ontbreken, maar daarnaast maken we ook muzikale uitstapjes met liederen als "You Raise Me Up" (Josh Groban), "Gabriella's Song" uit de film 'As it is in Heaven', "Pie Jesu" (Andrew Lloyd Webber) en een aantal andere wereldberoemde melodieën.

We nodigen u van harte uit voor een bijzonder avondje uit want The Young Messiah is daadwerkelijk een "Feest der herkenning".