za 28 november 2015 19:30

The Young Messiah

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat "Messiah" heet. De Messiah is één van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. “The Young Messiah”, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicki Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2015, zo'n 35 jaar later, is het project nog steeds ongekend populair.

 Wie kent ze niet, de bekende liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah”?

The Choir Company trekt weer het land door en ook de Basiliek wordt aangedaan. Uniek is dat er naast de solisten in elke concertplaats een projectkoor klaar staat van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een bruisende, enthousiaste vertolking. Het slotconcert van deze geweldige tour, zal plaatsvinden in de Basiliek, waarbij alle projectkoren van de eerdere concerten samen zullen optreden (200-250 personen!!)