do 19 april 2018 20:00

Rogier Pelgrim met band

Op donderdag 19 april a.s. speelt Rogier Pelgrim met zijn band in de Basiliek, er zullen o.a. nummers van zijn nieuwe album ‘Birds and Busy People’ de revue passeren. 

In 2012 kreeg Pelgrim veel bekendheid toen hij de Grote Prijs van Nederland won, datzelfde jaar stond hij in de finale van het succesvolle televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Gelukkig bleef het daar niet bij, zo speelde hij afgelopen jaar op Concert At SEA. De zanger deed de afgelopen jaren een onvermoeibare kruistocht door de vaderlandse popscene en heeft al ruim 650 optredens op zijn naam staan. Hij deed onder andere het voorprogramma van Andy Burrows, Blaudzun, Janne Schra, BLØF, Handsome Poets en Newton Faulkner.

BLØF en anderen
Qua inspiratie put Rogier uit zijn eigen omgeving en schreef 10 persoonlijk getinte nummers. Het nummer ‘Young Heart’ schreef Pelgrim samen met BLØF voorman Paskal Jakobsen, ook hoorbaar als backingvocalist. Peter Slager werkte in de studio mee met de totstandkoming, evenals Room Eleven gitarist Arriën Molema. Self made man Pelgrim kreeg via een zeer succesvol verlopen crowdfundingscampagne ter financiering  van de plaat de handen reeds op elkaar.

Topsong Radio 2
Rogier Pelgrim schuwt actuele maatschappelijke thema’s niet, met de single ‘Won’t Go Back’ vroeg Rogier eerder al aandacht voor een groep zogenaamd ongedocumenteerde vluchtelingen uit Amsterdam. Zijn kerstsingle ‘Welcome Here’ kreeg op Radio 2 veel airplay toen deze werd uitgeroepen tot Top Song.