wo 3 oktober 2018 20:00

Rivers & Robots Discovery Tour with support act Atlas Rhoads

Voor wie denkt dat moderne worship geen verrassingen meer in petto heeft, is er binnenkort de gelegenheid om dit live te heroverwegen. De Britse band Rivers & Robots keert namelijk op 3 oktober 2018 terug naar Nederland voor een avondvullend programma in de Basiliek in Veenendaal.  

Rivers & Robots is een band die als een verfrissende bries werkt in moderne aanbiddingsmuziek. Een deel van het Nederlandse publiek weet dat al; zij zagen de band uit Manchester eerder al live op het Openskies festival en het BEAM festival. Het verfrissende zit hem niet alleen in het geluid van deze Britse indie band, dat een combinatie is van akoestische instrumenten (rivers) en electronische (robots). Het zit hem ook in het ontspannen karakter van de groep en hun muziek. Een avond met Rivers & Robots betekent een avond waarop je je mee kan laten voeren op een rivier aan fraaie worship songs, aansprekende teksten en een sfeer die de aandacht daar richt, waar ze hoort te zijn: omhoog.

Jonathan Ogden (vocals, gitaar, keys), Nathan Stirling (bas, vocals) en Caleb Choo (drums) nemen hun missie met Rivers & Robots serieus. Hun albums zijn tot voor kort in eigen beheer uitgebracht, met ‘The Eternal Son’ als meest recente studio album. Vorig jaar bracht de groep een instrumentale cd uit (‘Still, Vol.1’) met daarop bewerkingen van bestaande moderne worship songs in hun eigen, karakteristieke stijl. In het Verenigd Koninkrijk is Rivers & Robots pleitbeslechter van verschillende indie bands door middel van de organisatie Set Sail. In september komt hun nieuwe album Discovery uit.

Bezoekers van het concert op 3 oktober kunnen in ieder geval een avond vol creatieve aanbiddingsmuziek tegemoet zien. En wie de band al eerder gezien heeft, heeft al een voorproefje gehad van hun kunnen. Het optreden op 3 oktober zal het eerste op zichzelf staande, avondvullende concert van de groep in ons land zijn. Mis het dus niet!