za 31 maart 2018 19:30

Paasproject Marcus op Stille Zaterdag – met Bruce Kuhn

Op Stille Zaterdag 2018 bent u van harte welkom bij deze indrukwekkende voorstelling.

The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink presenteert een heel nieuw paasproject. Aan de hand van de teksten uit het Bijbelboek Marcus die als rode draad door het programma lopen neemt het programma u mee naar de laatste uren van Jezus hier op deze aarde; de weg naar het kruis.

Voor deze bijzondere koor- en muziektheater voorstelling is The Choir Company een unieke samenwerking  aangegaan met de Amerikaanse acteur Bruce Kuhn die op indrukwekkende en inspirerende wijze het lijdensverhaal uit het Marcus evangelie speelt. 'Marcus' is Bruce's eerste Nederlandstalige project.

Bruce brengt het lijdensverhaal, in letterlijke Bijbelteksten, op indrukwekkende wijze tot leven en geeft op indrukwekkende wijze stem aan 'hoofdrolspelers' als o.a. Pilatus, Simon van Cyrene, Herodus, of de toeschouwers langs de weg. Ervaar hun emoties, stel de vragen die zij gesteld hebben en word meegenomen naar het moment dat de geschiedenis voor eeuwig zou veranderen.

Bruce heeft op Broadway gespeeld in Les Miserables, en in de nationale tournee van Chess en The Cotton Patch Gospel. Drie seizoenen lang maakte hij deel uit van het toneelgezelschap Actor's Theatre of Louisville, één van de meest beroemde 'Reperatory Theatres' in Amerika. Daar speelde hij diverse rollen zoals D'Artagnon in The Three Musketeers en Puck in A Midsummer Night's Dream. In Noord Amerika en verschillende andere landen gaat hij op tournee met zijn solo toneelstukken: The Gospel of Luke en Tales of Tolstoy.

Natuurlijk speelt ook de muziek een belangrijke rol  en kunt u luisteren naar, en meezingen met geweldige gospels, paasliederen en prachtige arrangementen die, zoals u van The Choir Company gewend bent voornamelijk in het Nederlands zullen klinken.

The Choir Company en Bruce Kuhn brengen Pasen op een nieuwe manier. Voor zoekers, voor volgelingen van Jezus en voor hen die niet eens wisten dat ze op zoek waren.

 

Aanvang 19.30 uur

Zaal open om 19.00 uur

Vrije zit