do 21 juli 2022 19:30

Michael W. Smith viert zijn 40-jarig jubileum in de Basiliek

Michael W. Smith heeft lang uitgekeken naar zijn terugkeer naar Nederland om er zijn 40-jarig jubileum als artiest te vieren. Nu is het eindelijk zo ver. En de artiest, een van de populairste gospelartiesten wereldwijd, heeft de smaak te pakken. Naast het (bijna uitverkochte) concert in Ahoy Rotterdam op 26 juni geeft Michael nu ook een extra (intiemer) optreden in De Basiliek in Veenendaal op 21 juli. Groot Nieuws Radio presenteert: Michael W. Smith in Nederland! 

Het zijn goede vrienden geworden door de jaren heen: het Nederlandse publiek en de Amerikaan Michael W. Smith. Met zijn 'Worship' en 'Worship Again' concerten vulde hij hier stadions. Generaties kennen zijn liedjes, van de evergreen 'Friends' en zijn poprepertoire tot zijn versies van aanbiddingsliederen als 'Above All' en het recente 'Waymaker'. Het geheim van die 'klik' zit misschien wel in de openheid van Michael W. Smith. Hij deelt graag over zijn geloof, zijn familie en de hoop die hij wil delen. Dat bleek de afgelopen maanden wel met niet alleen een nieuw album ('Worship Forever') maar ook een nieuw boek ('De Weg van de Vader') over de lessen die hij van zijn inmiddels overleden vader en zijn Eeuwige Vader leerde. Met de oorlog in Oekraïne in gedachten presenteerde hij een instrumentaal lied ('Cry For Hope').
Met zijn komende bezoek komt het allemaal bij elkaar op het podium. Natuurlijk zal Michael W. Smith zijn bekendste en meest geliefde liederen, zowel aanbidding als zijn pop repertoire, laten horen bij het optreden. Hij wordt daarbij ondersteund door een projectkoor onder leiding van Maarten Wassink.

Het eerder aangekondigde concert in Rotterdam maakte als vanouds veel enthousiasme los bij het Hollandse publiek. Smith besloot een extra optreden in te plannen: ditmaal in de wat intiemere setting van De Basiliek in Veenendaal op 21 juli.

Aanvang 19.30 uur