ma 24 september 2018 19:30

Michael W. Smith komt naar Nederland

Een mooiere start van het seizoen is moeilijk voor te stellen: Groot Nieuws Radio presenteert: Michael W. Smith! Op 24 september 2018 keert hij terug naar Nederland! Eén van de populairste christelijke artiesten (en in Nederland wellicht de populairste) van de afgelopen decennia vult die dag  de Basiliek  weer met een compleet concert waarin de nadruk op zijn worship albums ligt, waaronder het nieuwe ‘Surrounded’.    

Als Michael W. Smith naar Nederland komt, dan zijn een paar dingen gegarandeerd. Het eerste is een massale belangstelling. Met name sinds zijn eerste ‘Worship’ album uit 2001 geldt Smith als een publiekslieveling die als geen ander weet, hoe zalen en zelfs stadions als één man de muziek beleven. De andere zekerheid is een avond van hoogstaand niveau met meeslepende muziek en het sympathieke karakter van Smith, die zelf ook een zwak heeft voor het Nederlandse publiek. In ons land heeft hij al voor meer dan 100.000 man opgetreden.

Het concert in Veenendaal op 24 september staat voor het grootste deel in het teken van Smiths aanbiddingsmuziek zoals die op albums als ‘Worship’, ‘Worship Again’, ‘A New Hallelujah’ en het recente ‘Surrounded’ te vinden is. Dit laatste album verraste des te meer omdat het tegelijkertijd met het nieuwe pop album ‘A Million Lights’ verscheen. Smith houdt van creatieve afwisseling en combineerde deze nieuwe cds voor zijn recente wereldtour ‘Surrounded By A Million Lights’. Tijdens de avond in Veenendaal zullen de nieuwe songs en diverse klassiekers uit zijn repertoire dan ook zeker niet ontbreken.

De vorige optredens van Smith in Nederland leverden volle zalen op. De organisatie (Events4Christ) raadt dan ook aan om vroeg te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast adviseert ze bezoekers dringend om er zeker van te zijn dat tickets bij de echte organisatie (www.events4christ.nl) gekocht worden en niet bij ongeautoriseerde bureaus die tickets doorverkopen voor flink hogere prijzen, waarbij de kans ook aanwezig is dat deze uiteindelijk niet geleverd kunnen worden.