vr 29 september 2017 20:00

Lou Fellingham & The Choir Company

Bright Fame viert jubileum met concerten Lou Fellingham & The Choir Company

Nederland is kieskeurig. Lang niet elke artiest weet een hechte band met ‘ons’ publiek te smeden. Lou Fellingham kreeg het wel voor elkaar, tourde inmiddels al diverse keren door ons land en was te gast op Opwekking 2016. Dit jaar keert ze terug voor een reeks concerten van 29 september t/m 1 oktober, samen met een projectkoor van The Choir Company. De avonden staan mede in het teken van het jubileum van stichting Bright Fame, dat vrouwen bevrijdt uit prostitutie.

Misschien is het wel de bescheidenheid van Lou Fellingham die haar zo sympathiek maakt voor het Nederlandse publiek. De Britse loopt er niet mee te koop, maar ze is één van de meest gerespecteerde zangeressen en aanbiddingsleidsters in Groot-Brittannië. Ze is al jaren betrokken bij festivals als New Wine en de Stoneleigh Bible Week en leidde haar pop/rock band Phatfish, samen met haar echtgenoot Nathan. Solo kiest ze voor aanbidding, met muzikale invloeden uit al haar andere werk. Het is die mix van pop/rock repertoire en aanbidding gericht op samenzang, die haar uniek maakt. Haar bekendste lied ‘There Is A Day’ (in het Nederlands vertaald ‘Er Is Een Dag’) werd één van de meest geliefde aanbiddingsliederen van Europa.

De optredens van Lou Fellingham en The Choir Company dit jaar staan in het teken van het jubileum van Bright Fame. Deze stichting bevrijdt vrouwen uit prostitutie en laat hen door middel van echte betrokkenheid niet alleen een ander leven, maar ook het eeuwige leven in Christus zien.

Wat 12,5 jaar geleden begon in de rosse buurt van Amsterdam, is uitgegroeid tot een werk dat veel vrouwen een weg uit de prostitutie heeft gewezen. Het begon als gewoon gesprekken van mens tot mens, om echt schouder aan schouder te kunnen staan met deze vrouwen. Veel van hen hebben Jezus gevonden en zijn een levend getuigenis geworden van wat God kan doen in het leven van een mens. Dat maakt dit jubileum tot iets wat we graag met u en Lou Fellingham willen vieren. Ik hoop u bij één van deze concerten te zien!

Frits Rouvoet van Bright Fame

Lou Fellingham zal tijdens de avonden ook nieuwe muziek laten horen van haar pas verschenen album ‘This Changes Everything’. Veel van deze nieuwe muziek kwam tot stand door samenwerking, zoals met haar eigen zus Emma. Het Hollandse projectkoor The Choir Company, onder leiding van Maarten Wassink, is na eerdere succesvolle tours weer van de partij deze avonden.