za 13 mei 2017 19:30

CD-Presentatie Leen Koster

Met zijn debuut ‘Diep van Binnen’ zorgde Leen Koster vorig jaar voor een verrassing. Vanuit het niets was daar opeens een zanger met het geluid van een Borsato en een inhoud uit het leven gegrepen. Het smaakte naar meer en aan inspiratie was er geen gebrek. De afgelopen periode werkte Koster aan zijn nieuwe album ‘Dichterbij Dan Ooit’, dat in maart verschijnt. Het wordt op zaterdag 13 mei 2017 gepresenteerd met een concert in De Basiliek in Veenendaal.

De liedjes op ‘Dichterbij Dan Ooit’ komen, zoals de titel al doet vermoeden, recht uit het hart en raken diep. Opnieuw heeft Leen Koster inspiratie geput uit verhalen om hem heen en uit zijn eigen leven. Samen met producer Ralph van Manen en schrijver Wim Rebergen ontstonden gedreven uptempo liedjes, imposante ballads en gevoelige luisterliedjes. Het is muziek uit het leven gegrepen, over thema’s die lang niet altijd bezongen worden. Zo staan op ‘Dichterbij Dan Ooit’ liedjes over een kind met het syndroom van Down, over vriendschap en zelfs over dementie. Daarnaast zingt Leen over zijn eigen geloofsbeleving. Het maakt zijn muziek doorleefd, echt en indringend. Tijdens het presentatieconcert zal het horen van die liedjes des te indrukwekkender zijn door de begeleiding met volledige band.

Met ‘Dichterbij Dan Ooit’ zet Leen Koster een volgende stap in zijn nog jonge muzikale loopbaan. “Met deze nieuwe muziek wil ik meer de nadruk leggen op de hoop die er is; op de houvast die mensen hebben bij de soms moeilijke onderwerpen. Deze onderwerpen zijn aangedragen door mensen in mijn omgeving. Vaak wordt alleen gezongen over oplossingen en antwoorden, maar ik wil naast die hoop ook zingen over wat men doormaakt in dit leven en hoe men dit ervaart.”

Tot 1 maart zijn kaarten voor het presentatieconcert van ‘Dichterbij Dan Ooit’ verkrijgbaar voor € 10 per stuk (excl. reserveringskosten). Na 1 maart kosten kaarten € 12 per stuk (aan de zaal € 15).

Aanvang: 19.30 uur | Zaal open 18.30 uur