za 15 oktober 2016 20:00

Larry Norman Tribute Concert

Een uniek artiestencollectief uit binnen- en buitenland slaat de handen ineen voor een minstens zo uniek tribute-concert; op 15 oktober in De Basiliek in Veenendaal. Tijdens de avond staat de muziek en het leven van Larry Norman centraal.

Larry Norman betekent voor de christelijke muziek, wat Elvis voor rock ’n roll betekende. De zanger en songwriter doorbrak grenzen, stichtte een nieuw genre en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 40 jaar. Dat zijn muziek zoveel betekend heeft, blijkt wel uit het recent toevoegen van Larry’s album ‘Only Visiting This Planet’ aan de Amerikaanse Library of Congress; een soort staatsarchief. En het blijkt uit de tientallen artiesten die zich door hem beïnvloed achten, waaronder Bono, Cliff Richard en The Pixies. Larry’s muziek bracht onvergetelijke, spitse teksten samen met pakkende rock, een groot charisma en een onmeetbare passie. Nederland was, voordat hij in 2008 overleed, een geliefde stop voor de rocker. Zijn songs, waaronder ‘Why Should The Devil Have All The Good Music’, ‘I Wish We’d All Been Ready’ en ‘Why Don’t You Look Into Jesus’ zijn stuk voor stuk klassiekers die tot op de dag van vandaag uitgevoerd worden.

Zo’n artiestencollectief staat op 15 oktober op het podium in De Basiliek in Veenendaal. En het krijgt hulp van niemand minder dan Charles Norman; de broer van Larry die in de jaren ’80 met hem tourde. Hij zal deze avond niet alleen songs van zijn broer vertolken zoals alleen hij kan, maar ook verhalen delen uit het imposante leven van Larry. Charles heeft voor de gelegenheid een internationale band samengesteld om hem te begeleiden. De groep, die hij ‘the Mother of All Plans’ heeft genoemd, bestaat onder andere uit Larry’s oude tourgitarist Tom E. Morrison, drummer Richard Heyermans en vocalist Rik Zuzu (de ‘droominee’). Zij krijgen gezelschap van onder andere Ralph van Manen, de Brit Paul Field, vocaliste CYRA, toetsenist Dennis Tielkens en producer / songwriter Henk Pool. Meer deelnemers worden binnenkort bekend gemaakt.

Tijdens het Larry Norman tribute concert worden liedjes uit Larry’s gehele, grote repertoire gespeeld. Een unieke kans voor zijn vele fans om de songs weer eens live te horen en meer te weten te komen over de legende die de muziek van vandaag heeft helpen vormen!

Pand open: 19 uur
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Vrije zit / met pauze