vr 22 juni 2018 20:00

Larry Norman Tribute concert

Het is in 2018 tien jaar geleden dat Larry Norman overleed. De gospelrock-pionier heeft wereldwijd een grote groep collega's die zich door hem geïnspireerd weet. Na een eerste tribute concert voor Larry Norman in 2016 heeft zich nu zo'n veelkleurige groep verzameld voor een vervolg. Het Larry Norman Tribute concert 2.0 zal plaatsvinden op 22 juni 2018 in De Basiliek in Veenendaal. Optredende artiesten zijn Larry's broer Charles Norman met band, Nina Hagen en een keur aan andere musici uit binnen- en buitenland. Binnenkort worden meer artiesten bekendgemaakt. De avond staat ook in het teken van de dan nieuw verschenen biografie van Larry Norman.

Tien jaar na het overlijden van Larry Norman verschijnt zijn biografie 'Why Should The Devil Have All The Good Music'. Het boek krijgt op een bijzondere, nog nader bekend te maken manier, aandacht op het komende Tribute Concert. Minstens zo opvallend zijn de artiesten die tot nu toe al geboekt zijn:

Charles Norman & band - Charles, de broer van Larry Norman, is één van de initiatiefnemers van het Tribute Concert samen met de Nederlandse organisator Frank van der Gaag. Voor het concert wordt Charles begeleid door een eigen band. Jarenlang werkte hij samen met zijn broer aan diens muziek.

Nina Hagen - de Duitse Nina Hagen wordt vaak omschreven als de 'godmother of punk' en wordt beschouwd als een kartrekker van de punk en new wave beweging in de jaren '70 en '80. Nina is groot liefhebber van Normans muziek en gebruikt zijn liedjes regelmatig in haar opvallende optredens. In Nederland is ze des te bekender door haar lange relatie met Herman Brood.

Jonas Groth - deze Noorse zanger, songwriter en producer werd al een muzikaal wonderkind genoemd, lang voordat het Noorse publiek met hem kennismaakte in tv-shows als Popstars en Idol. Jonas is een muzikale duizendpoot met een aandeel in diverse bands. De muziek van Larry Norman is iets waar hij, ongeacht het genre, regelmatig bij terugkeert. Marcel Tiemensma - een gitaarmeester; die omschrijving past wel na het horen van Tiemensma (veelal instrumentale) muziek. Zijn stijl brengt verfijnde Europese traditie en levendige Latin bij elkaar; voor een belangrijk deel door zijn liefde voor de spaanse gitaar. Tiemensma weet als geen ander bekende muziek te bewerken tot iets bijzonder nieuws. Zo ook de muziek van Larry Norman.

Ook zijn Gerhard Barth (Duitsland, voormalig Europees tourbassist Larry Norman), Gert Visscher (vocals, Nederland), Martijn Krale (vocals, Nederland) en Ruth Haumahu (vocals, Nederland) inmiddels geboekt.

Tijdens het Larry Norman tribute concert 2.0 worden door deze (en binnenkort bekend gemaakte) artiesten liedjes uit Larry's gehele, grote repertoire gespeeld. Een unieke kans voor zijn vele fans!

Meer informatie over het evenement en haar artiesten is te vinden op de Facebook-groep 'Larry Norman Tribute Concert'.

Over Larry Norman Larry Norman is voor christelijke muziek, wat Elvis voor rock 'n roll betekende. De zanger en songwriter doorbrak grenzen, stichtte een nieuw genre en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 40 jaar. Dat zijn muziek zoveel betekend heeft, blijkt wel uit het recent toevoegen van Larry's album 'Only Visiting This Planet' aan de Amerikaanse Library of Congress; een soort staatsarchief. En het blijkt uit de tientallen artiesten die zich door hem beïnvloed achten, waaronder Bono, Cliff Richard en The Pixies. Larry's muziek bracht onvergetelijke, spitse teksten samen met pakkende rock, een groot charisma en een onmeetbare passie. Nederland was, voordat hij in 2008 overleed, een geliefde stop voor de rocker. Zijn songs, waaronder 'Why Should The Devil Have All The Good Music', 'I Wish We'd All Been Ready' en 'Why Don't You Look Into Jesus' zijn stuk voor stuk klassiekers die tot op de dag van vandaag uitgevoerd worden.