za 14 juli 2018 9:00

Kinderfestival in de Basiliek!

Kom op zaterdag 14 juli de start van de zomervakantie vieren met het kinderfestival. De Basiliek staat bomvol met leuke attracties. Zo kunnen de kinderen lekker klimmen op een klimpiramide, de mega-hindernisbaan bestormen, springen op diverse springkussens, een balletje slaan bij minigolf, kijken wie het langste aan een spijkerbroek kan hangen, doel schieten mét een snelheidsmeter, panna spelen in een pannakooi, hun kracht meten bij de kop van jut of zich uitleven bij de super sjoelbakken. Maar er zijn nog veel meer gave spellen. 

Workshops
Ook kunnen de kinderen met hun talenten aan de slag. Er worden diverse workshops aangeboden zoals: free-running, dansen en muziek maken. Free-running is een sport waarbij het aankomt op energie, behendigheid en kracht. Tijdens de workshop free-running gaan de kinderen onder begeleiding aan de slag op een parcours waar ze naar harte lust kunnen springen, klimmen en klauteren. Klim op verschillende obstakels en maak vloeiende bewegingen om zo naar het volgende obstakel te komen. Ook aan de muzikale kinderen is gedacht, onder professionele begeleiding kunnen ze hun muzikale talent inzetten en wordt er gezamenlijk een optreden voorbereidt. En of je nu van ballet houdt of breakdancing voor alle kinderen is er ook de mogelijkheid om lekker ritmisch in beweging te komen tijdens de dansworkshop. Kortom voor ieder kind zijn er leuke activiteiten te vinden in De Basiliek. 

Theatervoorstelling
Naast de diverse spelelementen en workshops is ook Clown Doedel is van de partij. Hij zal gedurende de dag de aanwezige kinderen vermaken met zijn theatervoorstelling. De kinderen mogen hem helpen om de was naar de wasserette te brengen, maar het blijkt een doe-‘t-zelf-wasserette te zijn. Alles loopt compleet uit de hand en hij heeft de hulp van de kinderen heel erg hard nodig! 

Het kinderfestival vindt plaats in De Basiliek aan de Wiltonstraat 56 te Veenendaal. Ouders hebben gratis toegang en kunnen relaxen in een gezellige corner met gratis WIFI. De catering is goed verzorgd met versgemalen koffie en vele soorten thee, allerlei (fris)dranken, broodje knakworst, popcorn, suikerspin, ijs en ook aan gezonde snacks is gedacht.
Om het feest compleet te maken voor het hele gezin, is er voor de allerjongsten (0-2 jaar) een crèche met professioneel begeleiding geregeld. Hier kunnen de kinderen genieten van onder andere een ballenbak, springkussen en allerlei speelgoed. Kortom een geweldige dag voor ouder en kind, om de zomervakantie knallend te beginnen! Het kinderfestival is open van 09.00 – 17.00 uur. 

Tickets:
Kinderen: € 5 excl. reserveringskosten
Crèche: € 2,50 excl. reserveringskosten.
Ouders: GRATIS