vr 10 maart 2017 20:00

Jildou Bakker, CD presentatie 'Openhartig'

In ons land schuilt veel verborgen talent dat niet altijd de bekendheid krijgt, die het verdient. De 19-jarige Jildou Bakker staat op het punt om een positieve uitzondering te worden op die ongeschreven regel. Nadat ze in haar eigen regio indruk maakte met haar muziek, is nu heel Nederland aan de beurt. De singer-songwriter presenteert op 10 maart 2017 haar debuut cd ‘Openhartig’ met een optreden in De Basiliek in Veenendaal.

Jildou Bakker, van oorsprong Friezin, schildert met woorden. Dat doet ze als blogger, maar sinds een paar jaar ook met haar eigen, Nederlandstalige, liedjes.

Het afgelopen jaar werkte ze aan haar debuut cd ‘Openhartig’, waarbij ze gecoacht wordt door Ralph van Manen. Ook gaf Jildou bescheiden optredens die het publiek al voorzichtig kennis liet maken met haar muziek, zoals tijdens huiskameroptredens en in augustus op het Graceland Festival in Zelhem.

Het publiek kon bij die voorproefjes al een paar dingen constateren: Jildou Bakker is eerlijk en breekbaar. En ze is uniek beeldend in haar luisterliedjes. “Mijn teksten gaan over wat er zoal kan gebeuren in het leven en hoe geloof daar een rol in speelt” aldus Jildou. De stijl van haar liedjes sluit daar volgens haar bij aan. “Ik houd veel van country muziek en ik denk, dat mijn stijl daar af en toe ook naar neigt.” Wie Jildou’s opvallende, beeldende stijl wil beschrijven, noemt regelmatig voorbeelden als Maaike Ouboter (bekend van ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’) en internationale artiesten als Julie Miller.

Het volledige debuutalbum ‘Openhartig’ laat een mix horen van intieme luisterliedjes en akoestische pop vol breekbare teksten, kortom: gevoelsmuziek. Aan de liedjes werd meegewerkt door onder andere Ralph van Manen, Jan Pronk (productie), Ton Dijkman (drums), Ruud Boelens (gitaar), Daniel van der Molen (bas), Rob Buis en Jan van Drunen (toetsen).

Tijdens het presentatieconcert in De Basiliek in Veenendaal wordt Jildou ook begeleid door een band. Haar liedjes blijven echter breekbaar dichtbij komen. Liefhebbers van intiem singer-songwriter werk kunnen daarom een mooie avond tegemoet zien op 10 maart!