zo 31 maart 2019 20:00

Housefires komt naar Nederland

Vorig jaar was de groep nog aanwezig op het ‘Openskies’ worship festival in Zelhem. Dit jaar komt ze naar De Basiliek in Veenendaal. Op 31 maart leidt het Amerikaanse Housefires, bekend van het lied ‘Good Good Father’ hier een aanbiddingsavond.

“Wij hopen dat deze liederen een vuur doen ontbranden in de huizen en harten van mensen over de hele wereld.” Het is de missie van de Amerikaanse aanbiddingsgroep Housefires, die in 2014 haar oorsprong had in een kerk in Atlanta. En wie het lied ‘Good Good Father’ kent, weet meteen dat deze missie aanspreekt. ‘Good Good Father’ werd geschreven door Housefires maar al snel in kerken over de hele wereld gezongen. Aanbiddingsleiders als Chris Tomlin namen het lied op en het werd in Nederland opgenomen in de bundel Opwekkingsliederen (#804).

De stijl van Housefires is, ondanks het gebruik van een volledige band, intiem en warm. De teksten zijn herkenbaar en God-gericht. Het sluit daarmee aan bij de geloofsbeleving van zowel hedendaagse jongeren als ouderen. Wat heet: Housefires is één van de populairste aanbiddingsbands van dit moment, en die bekendheid ontstond vooral door de spontane verspreiding van haar muziek.

Housefires wordt regelmatig geduid met een verwijzing naar groepen als United Pursuit, Bethel Music en All Sons & Daughters. In 2017 verscheen het vierde album ‘We Say Yes’, maar inmiddels heeft de groep alweer een nieuwe live worship cd opgenomen. Tijdens de avond op 31 maart zullen dan ook ongetwijfeld geheel nieuwe liederen hun primeur op Nederlandse bodem krijgen.