za 12 februari 2022 20:00

The Gregorian Voices

UPDATE:
Het advies van het RIVM en de overheid om met onmiddellijke ingang alle evenementen en activiteiten met meer dan 100 bezoekers te annuleren geld nog steeds. De Basiliek blijft dit advies opvolgen waardoor het concert van de Gregeorian Voices  in de Basiliek wederom is geannuleerd. U bent hierover per sms en/of e-mail geïnformeerd. Wij betreuren dat het concert niet heeft kunnen plaatsvinden maar nemen de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers vanzelfsprekend uiterst serieus. Het concert van de Gregorian Voices is verplaatst naar zaterdag 12-02-2022 Reeds aangeschafte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum.

------
Sinds het voorjaar 2011 is de groep The Gregorian Voices op tournee in Europa. Het koor, bestaande uit acht uitmuntende solisten onder leiding van koorleider Georgi Pandurov, treedt in de voetsporen van het erfgoed van het mannenkoor Gloria Dei. Het ensemble heeft meerdere internationale prijzen ontvangen.

Gekleed in traditionele monnikshabijten weet het koor een mystieke sfeer te creëren, waarbij het publiek door de wereld van de religieuze muziek van de Middeleeuwen reist - een klankwereld die tijd, religie en taal overstijgt. Geniet ook van dit gevarieerde concert, waarbij Gregoriaans koorgezang, Orthodoxe kerkmuziek en liederen en madrigalen uit de Renaissance- en Baroktijd gecombineerd wordt. Met krachtige solopartijen laat het koor met haar solisten horen hoe Gregoriaans tegenwoordig klinkt: authentiek, maar tegelijkertijd ook van deze tijd.

Het tweede deel van het concert bestaat uit klassieke popmuziek met nieuwe arrangementen in Gregoriaanse stijl, zoals onder andere ‘Knocking on heaven’s door’ van Bob Dylan, ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, ‘Thank you for the Music’ van ABBA, ‘Sound of Silence’ van Simon and Garfunkel, ‘Sailing’ van Rod Stewart, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen en ‘Ameno’ van ERA.

Tickets:
€ 22,50 (excl. 2 euro reserveringkosten)
Het concert vindt plaats in de grote zaal. Er zijn zitplaatsen (vrije zit)

Pand open 19:00 uur
Zaal open 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur
Verwacht einde 22:00 uur