za 5 januari 2019 20:00

Gregorian Voices - “Vanaf de Middeleeuwen tot het heden”

Gregoriaans ontmoet Pop

“Vanaf de Middeleeuwen tot het heden”

Sinds het voorjaar 2011 is de groep THE GREGORIAN VOICES op tournee in Europa. Het koor, bestaande uit acht uitmuntende solisten onder leiding van koorleider Georgi Pandurov, treedt in de voetsporen van het erfgoed van het mannenkoor GLORIA DEI. Het koor streeft ernaar om de traditionele Orthodoxe kerkmuziek te doen herleven. Het ensemble heeft meerdere internationale prijzen ontvangen. In december 2017 zongen ze een indrukwekkend kerstconcert in De Basiliek. Op 5 januari 2019 zijn ze terug, met orthodox, bekend en nieuw repertoire!

Gekleed in traditionele monnikshabijten weet het koor een mystieke sfeer te creëren, waarbij het publiek voor de pauze wordt meegenomen door de wereld van de religieuze muziek van de Middeleeuwen reist - een klankwereld die tijd, religie en taal overstijgt.

Geniet ook van dit gevarieerde concert waarbij Gregoriaans koorgezang, Orthodoxe kerkmuziek en liederen en madrigalen uit de Renaissance- en Baroktijd gecombineerd wordt. Met krachtige solopartijen laat het koor met haar solisten horen hoe Gregoriaans tegenwoordig klinkt: authentiek maar tegelijkertijd ook van deze tijd. 

Het tweede deel van het concert bestaat uit klassieke popmuziek met nieuwe arrangementen in Gregoriaanse stijl, met bekende hits van o.a. Bob Dylan, Leonard Cohen, Abba en Simon and Garfunkel.