do 9 mei 2019 10:00

Gehandicaptenzorg fair 2019

De gehandicaptenzorg is altijd in beweging. Sinds de ingrijpende wetswijzigingen van enkele jaren terug zijn er veel nieuwe situaties en vragen ontstaan. De inzet van technologie in de gehandicaptenzorg lijkt steeds meer onontbeerlijk. Bovendien kampen veel zorgverleners met een hoge werkdruk door het chronische tekort aan personeel in de branche. De Nederlandse zorg functioneert dus nog lang niet altijd naar behoren.

Zo raken cliënten en hun naasten regelmatig de weg kwijt in het ingewikkelde zorgsysteem, bijvoorbeeld bij een Wlz-aanvraag. Ook het sociale domein bevat obstakels voor mensen met een beperking. Uit onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat mensen met een lichte verstandelijke beperking regelmatig van het kastje naar de muur werden gestuurd wanneer ze aanklopten met een vraag. Op vragen via de e-mail kwam zelfs geen enkele keer antwoord.

Maatschappij-breed valt er voor mensen met een beperking dus nog veel te verbeteren op het gebied van toegankelijkheid en kwaliteit van zorg.

Als begeleider wil je natuurlijk graag op de hoogte blijven van al die ontwikkelingen. Wat betekenen ze voor jouw dagelijkse praktijk? En hoe waarborgen we al het goeds in de gehandicaptenzorg? Voor de Gehandicaptenzorg Fair hebben we een gevarieerd programma samengesteld. Na deze dag ben je weer helemaal bij met de laatste ontwikkelingen, zodat je de allerbeste zorg kan leveren.

De Gehandicaptenzorg Fair biedt begeleiders de kans om kennis op te doen, uit te wisselen en weer helemaal op de hoogte te komen van alle laatste ontwikkelingen.

We heten je van harte welkom.

Kies uit meerdere workshops en masterclasses
Tijdens de Gehandicaptenzorg Fair kun jij je eigen workshopschema samenstellen met keuze uit meerdere thema’s binnen de sector. Meerdere sprekers met verschillende achtergronden delen hierbij hun kennis en ervaringen in de vorm van trainingen en workshops.

360 graden beursvloer
Laat je inspireren op de interactieve beursvloer waar beleving centraal staat. De beursvloer zal meerdere stands bevatten, allen relevant binnen de Gehandicaptenzorg sector.

Thema’s & topics:
Vrijheidsbeperking
Kinderwens en ouderschap & seksualiteit
Kleinschalig Zorgen
Dagbesteding en werken
Grensoverschrijdend gedrag
Samenwerken in de wijk
Mantelzorg
Leren met een beperking
Voeding en beweging
Vernieuwing en innovatie
Inclusie
Verpleegkundig Handelen
Epilepsie
Autisme
Rouw en verlies
en nog veel meer…

Alle workshops, presentaties en masterclasses worden gegeven door inhoudelijk sterke sprekers om zodoende relevante en actuele topics aan te halen voor alle zorgprofessionals en begeleiders die aanwezig zijn.

Graag nodigen we je uit om deel uit te komen maken van de Gehandicaptenzorg Fair 2019! 

De Fair is geaccrediteerd voor 5 punten door de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V & Register Zorgprofessionals.