za 9 november 2019 20:00

Filiae

De zussen van Filiae hebben sinds de tour van afgelopen voorjaar de smaak te pakken: in het najaar gaan  ze weer op pad. Met ook dit keer weer de combinatie van muziek, cabaret en andere onverwachte elementen. Mieke: ‘We hebben zoveel plezier in het samen muziek maken, samen de diepte in en samen aan de  oppervlakte blijven. We staan te genieten op het podium, ook van het publiek. En we hopen daar ook dit keer van uit te kunnen delen.’ Ook Christine beaamt dat: ‘Het klinkt misschien wat klef, maar ik heb echt zo genoten van de talenten  van mijn zussen! Ik merk dat we daarin echt veranderd zijn. We zijn alle vier veel meer onszelf.’

Het plezier dat de zussen op het podium beleven, stralen ze ook uit. ‘Maar eigenlijk doen ook wij gewoon maar wat,’ zegt Cocky lachend. ‘En juist dat maakt het zo puur.’ Maar het pure zit ook in de klank van hun muziek. ‘We zingen ook een aantal akoestische nummers van ons laatste release album PUUR ZUSSEN, met een jazzy twist. Dat lijkt ons een mooie nieuwe uitdaging en ligt ons goed,’ legt muzikale zus Rineke uit. Een aantal jaren geleden hebben ze hun favoriete nummers opnieuw opgenomen. Daarvan komt nu een album in een nieuw jasje uit: PUUR. Er is voor het najaar bewust gekozen voor een korte tour, want de zussen zijn druk bezig met nieuwe plannen voor 2020. 

Maar dat betekent niet dat de zussen hun publiek niet verrassen: naast een muzikale avond is de avond ook inhoudelijk wederom vermakelijk, met grappen, anekdotes en een flinke dosis zelfspot. Christine: ‘Ik ben heel benieuwd welke wijsheden ik dit keer weer ga horen,’ zegt ze lachend over haar zussen. ‘Maar dat het verrassend is en dat we weer veel gaan lachen, weet ik nu al.’ Want verrassen, dat blijven deze ontwapenende vrouwen doen.

Boek 
Deze najaarstour wordt ook het nieuwste boek van zus Cocky gepresenteerd: Tijd waar blijf je. Op 9 november wordt er daarom een extra feestelijke avond georganiseerd. Een boek over het omarmen van je toen, het dromen over later en het leven in het nu. Cocky: ‘Ouder worden is eigenlijk gewoon ontzettend fijn. Maar we kunnen als mensen nog wel eens in strijd komen met de tijd. Dit boek kan je helpen om jezelf te zijn, zonder dat je daar geitenwollen sokken voor aan hoeft te trekken of dat het vol clichés zit.’ 
Naast een nieuw boek zit er nóg een feestelijk tintje aan deze tour: er komt een album in een nieuw jasje uit met hun favoriete nummers.