vr 9 september 2022 9:30

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2022

Als (kinder)fysiotherapeut word je dagelijks met zeer uiteenlopende hulpvragen geconfronteerd die een complexe medische achtergrond kunnen hebben. Het is daarom goed op de hoogte te blijven van wat er in diverse specialistische gebieden gaande is om nog betere zorg te kunnen verlenen aan de patiënt.

Deze dag, onder leiding van kinderfysiotherapeut Sascha van der Velden, biedt wederom een gevarieerd programma. Het centrale thema in de ochtend is Bewegen; u leert beter te begrijpen en te zien waarom een kind beweegt zoals het beweegt: wat kan hieraan ten grondslag liggen. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan de relatie slapen en bewegen, en de invloed van slaapproblemen op het uitvoeren van uw fysiotherapeutisch programma. U leert wat u als kinderfysiotherapeut kunt bijdragen in het signaleren en behandelen van slaapproblemen, en hoe u kind en ouders goede evidence based adviezen geeft. Ook wordt u meegenomen in de prikkelverwerking bij kinderen die hun lijf niet goed voelen. Uiteraard is er aandacht voor gewrichtsklachten, wanneer moet u insturen? De ochtend wordt afgesloten met ‘Recognition needs exposure, metabole ziekten: een klinische les’.

's Middag zoomen we in op het verbeteren van uw handelen als (kinder)fysiotherapeut. In een wat langer deel over kinderneurologie kijken we naar bewegingsstoornissen en licht traumatisch hersenletsel. De middag wordt afgesloten met praktisch toepasbare vaardigheden om angst, pijn en stress bij patiënten, volwassenen en kinderen te verminderen.

U ontmoet sprekers uit verschillende vakgebieden met eigen specialisaties. Alle sprekers houden een praktisch verhaal waarbij hun kunde en kennis gerelateerd wordt aan het fysiotherapeutisch vakgebied. Kortom, wederom een zeer afwisselende leerzame dag die u niet mag missen!