vr 14 februari 2020 9:00

Digital Days

De Digital Days is inmiddels een begrip in de FoodValley. Vier jaar geleden gestart als een klein game event en uitgegroeid tot een compleet event om jongeren bewust en enthousiast te maken voor de carrièremogelijkheden binnen de IT. De Digital Days bestaan uit drie onderdelen: een Tech Day, Hackathon en Game Battle.

Tech Day
Tijdens de Tech Day worden zo’n 300 VO-scholieren in masterclasses geïnspireerd door nieuwe technologieën, zoals Artificial Intelligence, Internet of Things en Augmented Reality. Vervolgens gaan ze uiteen om deze technologieën te vertalen naar innovatieve oplossingen voor problemen in de maatschappij. Aan het einde van de dag worden de ideeën gepitcht voor een jury bestaande uit onderwijsdirectie en directeuren uit het bedrijfsleven.

Hackaton
Tijdens de Hackathon buigen 50 tot 75 MBO- en HBO-studenten in de richtingen IT, Techniek en Informatica zich gedurende een dag en avond over een vraagstelling uit de maatschappij. Voorafgaand aan de Hackathon worden de studententeams voorbereid met input en masterclasses. Met de opgedane vaardigheden en talenten worden de studenten in teams onder leiding van experts uit de praktijk uitgedaagd innovatieve oplossingen te creëren en deze te vertalen naar een prototype.

Game Battle
Het event wordt afgesloten met de traditionele Game Battle, waar 24-uur lang in competitieverband gegamed wordt voor de Game Battle Trophy 2020.