ma 11 maart 2019 10:00

Congres verpleegkundig handelen

Het grote personeelstekort in de zorg zet menig verpleegkundige onder druk. En dat gaat ten koste van de kwaliteit van zorg, zo concludeerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dit jaar in een alarmerend rapport. Maar liefst de helft van de thuiszorgorganisaties blijkt niet te voldoen aan de voorwaarden voor goede en veilige zorg! Jij als verpleegkundige kan hierin het verschil maken. Het congres ‘Verpleegkundig Handelen’ bied je alle handvatten die je daarvoor nodig hebt.

In de dagelijkse praktijk krijg je als verpleegkundige te maken met een grote diversiteit aan problemen en handelingen. Op deze dag leer je niet alleen hoe je die problemen het hoofd kan bieden, maar ook hoe je nog slimmer zorg kan bieden. Zo sla je twee vliegen in één klap: je verlaagt de werkdruk voor jezelf, en verbetert de zorg voor je patiënt!

Dit congres staat in het teken van kwaliteit van handelen. Hier verkrijg je inzicht in hoe je zorg het efficiëntst organiseert en hoe je doeltreffend te werk kan gaan. In verdiepingssessies wordt behandeld hoe je de kwaliteit van zorg kan verhogen en maken we de stap naar de wetenschap. Bovendien is er ruimte om kennis, inzicht en praktische tips uit te wisselen met andere zorgprofessionals. Zo werken we samen aan een betere zorg voor iedereen.

Thema’s: 
Slim zorgen
Kwaliteit van verpleegkundig handelen
Diversiteit in de dagelijkse praktijk
Klinisch redeneren
De stap naar de wetenschap