do 28 november 2019 10:00

Congres Dwang en Drang

Op donderdag 28 november a.s. gaan we elkaar motiveren, uitdagen en helpen om tot alternatieven te komen, om samen de verantwoordelijkheid te voelen en te tonen; Jeugd is onze zorg! Het congres gaat plaatsvinden in de Basiliek te Veenendaal van 10.00 tot 16.00 uur.

Zorgen voor de jeugd zet ons elke dag weer op scherp. We willen zorg leveren waar de jongeren beter van worden, waar ze vertrouwen in hebben en waarbij zij zich geholpen voelen weer een stapje dichter bij hun einddoel te komen.  

De werkgebieden van Jeugdzorg, Jeugdzorg+, OBC’s, GHz en Jeugd GGZ zijn steeds dichter bij elkaar komen liggen. Tijd om samen op te gaan, samen de problemen waar we tegenaan lopen op te pakken, samen te leren en te ervaren. Tijd om gezamenlijk een dag op te trekken en het alleen maar te hebben over die ene vraag: Hoe dringen we dwang en drang terug en zorgen we voor een zorglandschap in vrijheid?

Het congres is voor alle medewerkers uit de zorg die zich bezig houden met het terugdringen van dwang en drang in de breedste zin van het woord. Medewerkers van leefgroepen, opname afdelingen, HIC-J, langdurige behandelsettingen, maar ook betrokken beleidsmakers en staffunctionarissen, kortom voor het hele jeugdveld.