za 12 maart 2016 20:00

Concert Caecilia

De Veenendaalse Harmonie-vereniging Caecilia o.l.v. Anton Weeren treedt vandaag op in De Basiliek met de volledige Harmonie!
Welkom op hun voorjaarsconcert! Dit jaar voor het eerst in de Basiliek.
Gratis parkeren en tickets kosten slechts Euro 10,-- / stuk (kinderen t/m 12 jaar Euro 6,--).

 Caecilia heeft een zeer gevarieerde en vernieuwende programmering, waarbij muzikale experimenten niet worden geschuwd. Hiermee vervult Caecilia een belangrijke voortrekkersrol in de regio.

Daarnaast heeft het orkest de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van gerenommeerde artiesten en koren. Zo waren o.a. Marco Bakker, Henk Poort, Ben Cramer en Edwin Rutten al eens te gast, en heeft het orkest grote galaconcerten verzorgd met het Gelders Opera en Operette Gezelschap en diverse mannenkoren. Op het programma stonden hierbij naast grote selecties uit o.a. Carmina Burana van Orff en Cavaleria Rusticana van Mascagni ook hoogtepunten uit de musicals Miss Saigon en The Phantom of the Opera.

Onderdeel van het programma van dit voorjaarsconcert is net als bij de vorige twee voorjaarsconcerten weer de AMV-jeugd, met een leuk optreden onder leiding van AMV docente Maaike Boussier. De AMV-opleiding van Caecilia wordt gevolgd door kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar. Zij hebben eerst een aantal oriënterende muzieklessen gekregen op één van de Veenendaalse basisscholen en van daaruit volgen zij de AMV lessen. Het doel is om deze kinderen enthousiast te maken in het muziek maken en lid te laten worden van Caecilia.

Het leerlingenorkest, de kweekvijver voor het “grote werk” zal vervolgens onder leiding van een echte dirigent ook laten horen dat er nog voldoende talent op de bank zit om in te stromen.

Als belangrijk onderdeel van Harmonie Caecilia gaat ook de Malletband een optreden verzorgen. De ritmesectie van de vereniging is onmisbaar bij alle buitenoptredens, maar ook deze avond zullen de slagwerkers u verrassen Deze groep staat onder de artistieke leiding van Rob van Plateringen

De malletband is een melodische slagwerkgroep en kan vele stijlen muziek laten horen. Zoals ook bij dit concert. De hoofdinstrumenten zijn de xylofoon, vibrafoon en marimba Rob van Plateringen is al sinds 1999 instructeur bij de malletband van Caecilia