di 3 december 2019 20:00

Charkov kamerorkest en kamerkoor met Mozart Missa en Requiem

De grootste werken van Wolfgang Amadeus! Uitgevoerd door topmusici uit de Oekraïne.  Zelden komt het voor dat twee zulke meesterwerken samen prijken op één programma. Voor de pauze speelt men Mozarts Grosse Messe KV 429 . Dit werk wordt qua grootsheid én indrukwekkendheid vergeleken met een werk van J.S. Bach, namelijk de Hohe Messe. Grandeur dramatiek, hartstocht en theatrale effecten zijn trefwoorden die dit meesterwerk het best omschrijven.
Na de pauze staat misschien wel Mozarts bekendste werk op het programma. Het beroemde Requiem kv 626 is volgens velen het absolute hoogtepunt van Mozarts oeuvre. De componist verklankt op weergaloze wijze de Latijnse texten van deze dodenmis, denk aan het onstuimige Dies Irea (de dag des oordeel) en het hartverscheurende “Lacrimosa”; muziek van een adembenemende schoonheid. 

Tijdens dit concert neemt het professionele Academisch kamerkoor Charkov uit de Oekraine de koorpartijen voor haar rekening. Het Academisch kamerkoor Charkov geniet een grote reputatie in Europa en is recentelijk prijswinnaar van prestigieuze koorcompetities als het Bela Bartok concours in Hongarije en het Golden Kyev festival. De avond staat onder leiding van dirigent Jeroen Weierink. Een avond onder deze dirigent staat garant voor een zinderende en emotionele beleving van deze meesterwerken.

W.A. Mozart Missa in c min kv 429 “Grosse Messe”
W.A.Mozart Requiem d min kv 626
Academisch kamerkoor Charkov
Philharmonisch kamerorkest Charkov
Solisten van de Charkov City Opera
Dirigent: Jeroen Weierink