vr 16 september 2016 20:00

CD-presentatie Joke Buis (JDH - 2)

Na de vele enthousiaste reacties op de eerste Johannes de Heer CD van Joke Buis kon een tweede deel niet lang uitblijven. De afgelopen tijd werkte Joke aan nieuwe, verfrissende bewerkingen van liederen uit de Johannes de Heer bundel. De nieuwe CD wordt gepresenteerd tijdens een speciaal, twee uur durend radioprogramma, dat op 16 september wordt opgenomen. Er zijn beperkt kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

 

Het radioprogramma wordt uitgezonden via Groot Nieuws Radio. Tijdens de opname wordt het album voor het eerst live gespeeld, Joke vertelt verhalen bij de liederen en er is ruimte om mee te zingen.

 

De liederen uit de Johannes de Heer-bundel spelen een grote rol in het leven van Joke. Als kind bezocht Joke een evangelische gemeente in Den Haag, waar deze liederen werden gezongen. Haar opa was daar organist. Maar het is niet bij nostalgie gebleven. Deze liederen hebben Joke tijdens haar tienerjaren op een opmerkelijke manier gesteund. En tot op de dag van vandaag duiken deze teksten en melodieën geregeld op in haar hoofd en hart. In de zomer van 2013 was dit voor Joke de aanleiding om het Johannes de Heer-project te starten.

Het betreft een cd-presentatie met zitplaatsen.