za 21 oktober 2017 20:00

Brian Doerksen en The SHIYR Poets

Als iemand in alle bescheidenheid een grote rol in aanbiddingsmuziek heeft gehad, dan is het wel Brian Doerksen. De Canadees bracht ons liedjes die vertaald werden naar ‘Kom, Nu Is de Tijd’ en ‘Maak Mij Rein Voor U’. Inmiddels werkt hij aan een nieuw solo album dat later dit jaar uit komt. Nederland krijgt een live voorproefje; Brian Doerksen komt in oktober voor twee optredens naar ons land met zijn eigen band. Tijdens de concerten treden zij eveneens op als The SHIYR Poets.

Brian Doerksen is een heuse pionier geweest in moderne aanbiddingsmuziek. Hij maakte deel uit van de Vineyard beweging en bracht geestelijke vernieuwing door aansprekende liedjes. Wie zijn muziek beschrijft, gebruikt meer dan eens woorden als ‘intiem’, ‘eerlijk’ en ‘diepgaand’. Doerksen’s muziek heeft mensen het karakter van God beter doen leren kennen. Wie eenmaal liefhebber wordt, blijft dat.

Geen wonder dus dat de optredens die Brian met zijn band The SHIYR Poets gaf de afgelopen jaren, goed bezocht werden. Het publiek was bovendien deels nieuw door de kennismaking met The SHIYR Poets. Met deze band bewerkt Brian de psalmen tot moderne liedjes die goed aansluiten bij zijn repertoire. Tot nu toe bracht de groep twee albums en een EP uit. In 2016 waren Brian en The SHIYR Poets te gast op de Pinksterconferentie van Opwekking.

De optredens in Nederland vinden plaats op 20 oktober in de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeerderbrug en op 21 oktober in de Basiliek in Veenendaal. De avonden staan voor een belangrijk deel in het teken van Brian’s solo werk, waaronder zijn gloednieuwe album dat in het teken van dankbaarheid staat. Maar ook liedjes met The SHIYR Poets komen langs, waardoor bevlogen aanbiddingsliederen en tijdloze psalmbewerkingen hand in hand gaan. Voor zowel de luisteraars van het eerste uur als degenen die voor het eerst kennismaken beloven dit avonden te worden die je niet mag missen!