za 8 december 2018 19:30

Brass4Christ, United4Christ en sopraan Paulien van der Werff vieren eensgezind kerst

De samenwerking tussen brassband Brass4Christ en koor & orkest United4Christ tijdens kerstoptredens voorgaande jaren, was een groot succes. Zoveel blijkt wel uit de vele reacties, die wederom om een nieuwe tour vroegen. Die wens wordt vervuld: Brass4Christ en United4Christ verzorgen op 7, 8 en 9 december gezamenlijke kerstconcerten met de titel ‘The Sound of Christmas’. Wie houdt er nu niet van kerst vieren? Voor miljoenen Nederlanders is dit een feest van warmte en positieve gezelligheid. Maar wie écht kerst wil vieren, komt uit bij de diepere betekenis van het feest: de geboorte van het kind van Bethlehem, puur en onschuldig. De Verlosser van een gebroken wereld. Kerst wordt zo ook een feest van hoop; van perspectief. Het vieren waard dus!

Voor de ‘The Sound of Christmas’ concerten slaan Brass4Christ en United4Christ weer de getalenteerde handen ineen om er onvergetelijke avonden van te maken. Brass4Christ zal fraaie en veelzijdige composities ten gehore brengen. United4Christ wordt op haar beurt weer begeleid door haar eigen band. Natuurlijk ontbreekt tijdens deze avonden ook de samenzang niet. ‘The Sound of Christmas’ staat zo garant voor een avond vol verdieping, verwondering en beleving met muziek die doordringt tot de kern van kerst!

Over Sopraan Paulien van der Werff Als achtjarig meisje zette Paulien haar eerste stappen in de zangkunst. Gestimuleerd door haar vader die amateurdirigent was en haar moeder die altijd zong. Zij ging zingen in het NCRV jeugd- en kinderkoor in Den Haag, wat toen onder leiding stond van Marius Borstlap. De interesse voor muziek groeide. In Den Haag vervolgde Paulien de middelbare schoolopleiding aan het Koninklijk Conservatorium. Paulien van der Werff studeerde Hoofdvak Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Daar volgde zij ook diverse masterclasses.  Als sopraan is Paulien van der Werff veelvuldig te beluisteren in oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Handel, J. Haydn en in vele andere barokproducties. Maar barok is niet het enige wat Paulien zingt. Ook de romantische periode krijgt haar aandacht in werken van bijvoorbeeld F. Schubert, R. Strauss, J. Brahms en G. Verdi. Haar deelname als solist aan de muziek/dansproductie “Lord of the dance” – wat uitgevoerd is in de Royal Albert Hall in Londen – laat zien dat Paulien ook van bekende paden durft af te wijken.

Aanvang: 19.30 uur.