za 9 december 2017 19:30

Brass4Christ en United4Christ - Celebrate Christmas

Brass4Christ en United4Christ vieren eensgezind kerst met ‘Celebrate Christmas’ concerten

De samenwerking tussen brass band Brass4Christ en koor & orkest United4Christ, tijdens kerstoptredens vorig jaar, was een succes. Zoveel blijkt wel uit de vele reacties, die vaak om een verdere tour vroegen. Die wens wordt vervuld: Brass4Christ en United4Christ verzorgen op 8, 9 en 10 december gezamenlijke kerstconcerten met de titel ‘Celebrate Christmas’. De toegang is gratis. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden voor deze concerten.

Wie houdt er nu niet van kerst vieren? Voor miljoenen Nederlanders is dit een feest van warmte en positieve gezelligheid. Maar wie écht kerst wil vieren, komt uit bij de diepere betekenis van het feest: de geboorte van het kind van Bethlehem, puur en onschuldig. De Verlosser van een gebroken wereld. Kerst wordt zo ook een feest van hoop; van perspectief. Het vieren waard dus!

Voor de ‘Celebrate Christmas’ concerten slaan Brass4Christ en United4Christ weer de getalenteerde handen ineen om er onvergetelijke avonden van te maken. Brass4Christ zal fraaie en veelzijdige composities ten gehore brengen, waaronder het indrukwekkende ‘The Kingdoms Triumphant’ van Eric Ball. United4Christ wordt op haar beurt speciaal voor deze tour uitgebreid met een tiental “live” strijkers. Het geeft de toch al majestueuze muziek een extra dimensie. Natuurlijk ontbreekt tijdens deze avonden ook de samenzang niet. ‘Celebrate Christmas’ staat zo garant voor een avond vol verdieping, verwondering en beleving met muziek die doordringt tot de kern van kerst!

Over Brass4Christ & United4Christ

Brass4Christ startte begin 2016. De brassband staat, net als koor & orkest United4Christ, onder leiding van Aad Contze en ze maakt muziek in de typisch Engelse brass stijl. Maar liefst 27 koperblazers en 2 slagwerkers staan zo namens Brass4Christ op het podium. Koor & orkest United4Christ (eveneens onder leiding van dirigent Aad Contze) bestaat uit 20 zangers en zangeressen, een eigen combo en een blazerssectie. Met United4Christ gebeurt er meer dan alleen het samenbrengen van deze ingrediënten. De leden van zowel Brass4Christ als United4Christ spelen vanuit een overtuiging dat muziek op een bijzondere manier mensen aanspreekt. De musici en koorleden zijn overtuigd christen en brengen de inspiratie van dat geloof graag over aan het publiek. Onlangs verscheen de eerste cd van United4Christ, ‘Blessings’.

De concerten zijn gratis. Wel wordt verzocht vooraf te reserveren om teleurstelling bij een overvolle zaal te voorkomen.

Aanvang van de concerten is 19.30 uur. Zalen open om 19.00 uur.