za 7 september 2019 9:30

Alpha Nederland Training

Geef je een Alpha of ga je een Alpha, Marriage of Parenting Course geven? Meld je dan aan voor de Alpha Nederland Training zaterdag 7 september 2019 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw cursus. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha, Marriage of Parenting Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De training is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha - Students, Alpha - Senioren en Alpha - Vluchtelingen.

Alpha
Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies waar Alpha naar streeft: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Meer dan twintig jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert
Na afloop van de Alpha Nederland Training ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en de belangrijkste ingrediënten van Alpha. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:
Opening
7 Best practices
Kleine groep
Lunch
Alpha - contexten en uitnodigingschallenge
Gebed en aanbidding op Alpha
Getuigenissen, nieuws en afsluiting

 

 

Alpha – Senioren

Op 7 september is er (gedeeltelijk) een apart programma voor iedereen die geïnteresseerd is in Alpha – Senioren. We gaan daar o.a. in op het belang van Alpha – Senioren en delen de beste tips in het geven Alpha aan deze doelgroep. Experts komen aan het woord en ervaringsdeskundigen met Alpha – Senioren delen hun verhalen. Aan het einde van de dag ben je goed voorbereid om een Alpha te gaan geven aan deze specifieke doelgroep.

Programma
Gezamenlijke dagopening
Visie voor senioren & wie zijn ze?
Hoe geef je Alpha – Senioren?
Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest

 

Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course, Parenting Children Course of Parenting Teenagers Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen? Tijdens de Alpha Nederland Training ontdek je wat jouw cursus inhoudt en hoe die er in jouw context uit kan zien. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage en Premarriage Course en de Parenting Children Course en Parenting Teenagers Course bieden aan jouw kerk of buurt.

Programma
Gezamenlijke dagopening
Opening & update Marriage and Parenting Courses
Workshop ‘Ken je Cursus’: proeven aan het concept en de inhoud en uitleg van alles wat er bij komt kijken als je de cursus geeft.

  • Uitnodigingschallenge: Je kunt een geweldige cursus organiseren en alles perfect voorbereiden, maar hoe nodig je mensen uit? En hoe krijg je de rest van je gemeente aan het uitnodigen? Ontdek het tijdens de uitnodigingschallenge.

 

 

Verdiepingstrack

De Alpha Nederland Training is niet alleen bedoeld voor beginnende teams. Ook ervaren cursusleiders zijn van harte welkom op deze dag. Speciaal voor hen is er een verdiepingstrack ontwikkeld. Hierin zullen drie onderwerpen terugkomen:
- Missie in het hart van de kerk
​- Het beste van leiderschapsontwikkeling
- Ervaring van Gods Geest

Tijdens de verdiepingstrack zullen er veel inspirerende tips gedeeld worden. Je krijgt ook de ruimte om zelf getuigenissen en tips te delen, waarmee je andere cursusleiders kunt inspireren. De verdiepingstrack is op dezelfde dag en locatie als de Alpha Nederland Training. In de track zul je ook een gedeelte van de dag bij het plenaire programma aansluiten. Daarom is dit programma zeer geschikt om alleen of met (een deel van) je team te volgen.

 

 

Wat je moet weten

De kosten voor de Alpha Nederland Training (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

  • Bij aanmelden vóór 1 augustus 2019 betaal je slechts € 15,-
    Vanaf 1 augustus 2019 betaal je € 17,50.
    Vanaf 2 september 2019 betaal je € 20,-